2. Uluslararası Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu 8.372 K

srebrenica anma koşusu, srebrenica katliamı, hakan çolak, hakancolakcom, srebrenica koşusu



Bu yıl kincisi düzenlenen ama benim ilk defa katıldığım, bir anma koşusu olarak düzenlenen Uluslararası Srebrenitsa Boşnak Soykırımı Anma Koşusu 'nu da tamamlamış oldum.

Bundan 27 sene evvel, Bosna Hersek 'in Srebrenica kentinde; Sırplar tarafından yapılan ve 8372 erkek Boşnak erkeğinin katledilmesi sonucunda ortaya çıkan vahşeti hatırlamak ve unutmamak için düzenlenen bu koşuya katılmak benim için çok anlamlı oldu.

Koşu, 8 kilometre 372 metre olacak şekilde planlanmıştı ama yukarıda da yazdığım gibi bu bir yarış olmadığı için 6 kilometrelik bir koşu sonrası etkinlik sona erdi. Ayrıca bu etkinlikte koşmak zorunda da değilsiniz. Eğer ileride katılmayı düşünüyorsanız veya bu yazıyı okuyor olmak; katılmanız için size bir ilham oluyorsa bunu da belirtmek istedim. Yürüyerek de bu anma koşusunda yer alabilirsiniz.

Koşu tamamen ücretsiz bunu da belirtmeliyim. Ayrıca kit dağıtımı, organizasyonu düzenleyen Türkiye Bosna Sancak Derneği olduğu için, Bakırköy Belediyesi tarafından derneğe tahsis edilmiş Sanat ve Kültür Evi binasında bulunan küçük bir müzeyi de gezebiliyorsunuz. Ben koşudan önce ziyaret ettim. Hem soykırım ile hem de daha değişik bir çok tarihi bilgiye ve belgeye yine ücretsiz şekilde ulaşabiliyorsunuz.

Nasıl gidersiniz?

Yarış Bakırköy ilçesindeki Balıkçılar Meydanı 'nda düzenleniyor. Yeşilköy Marmaray istasyonunda indikten sonra yaklaşık 1 km'lik bir yol yürüyüp, alana ulaşabiliyorsunuz. Aşağıya gerekli bilgileri bırakıyorum.

Umarım böyle bir katliam, dünyada hiçbir zaman bir daha yaşanmaz.

Etkinlik Instagram Sayfası için tıklayınız.

Etkinlik Kayıt Sayfası için tıklayınız. 


Yorumlar