Süper Bir Spor Festivaliydi; FeelFest 2022

 


Busefer bir çılgınlık yapıp, daha önce hiç koşu yapılmamış bir parkur olan Kanuni Kent Ormanı içerisinde düzenlenen 10 kilometrelik bir koşuya katıldım. Çılgınlık diyorum çünkü Bolu Dağı gibi parkur hiç beklemiyordum.

Aslında bu etkinlik, diğer yazılarımda yazdığım gibi sadece bir koşu etkinliği değil; başlı başına içerisinde birçok spor dalının ve sanatçıların sahne aldığı konserlerin de bulunduğu yaklaşık 10 saat süren bir spor festivaliydi. Festivalin en güzel yanı, Biletix 'den sadece festival bileti aldığınızda, etkilik içerisinde bulunan tüm spor faaliyetlerine ekstra bir ücret ödemeden katılabiliyor olmanız. Bunu çoğu festivalde bulamazsınız. Seçenekler ekstra ücrete tabi oluyor maalesef. Festival dışında benim fazladan ödediğim sadece aracım için park ücreti oldu ki, ona da 7 saat için 10 ₺ ödedim. Hiçbir şey.




Koşu parkurunun zorluğu hakkında ki mızmızlanmamı biraz açarsak, 10 kilometre bir parkur düşünün. Tamam orman içinde, kuşların sesleri süper. Zeminde temiz bir asfalt. Hatta yaklaşık ilk 3 kilometre sürekli yokuş aşağı bir koşu. Oğlum Hakan bu kadar inmenin fena bir çıkışı olacak.. diye iç geçirerek hızla geçtim oraları ama 3 - 5 arası inip çıkıldıktan sonra 5 - 9 arası çıkışlar yok mu? Ciğerkesen Dağı koydum ben oranın adını.

Koşu bittikten sonra da mide bayramı diyebileceğim bol ikramlı bir zamana geçtik. Çoğu etkinlikte böyle ikramlar bulunmuyor. Orman içerisinde bir koşu olduğu için de, postu serip ikramla kahvaltı yapmak tabi güzel oldu.

FeelFest ilk defa düzenleniyor olmasına rağmen bence her şey profesyonelceydi. Her koşuda başıma bir iş geldiği gibi; bunda da geldi. Kaydımı göremediler ve bir süre bekledim göğüs numaramı almak için ama bunu sorun etmiyorum. 

Umarım bu etkinliğin devamı gelir de; sürekli katılırım.


Yorumlar