Yeni Bir Ürün: Vegan Protein Tozu

Vegan protein, protein tozu, Hakan Çolak, hakancolakcom, pea protein


Herkese merhaba. 

Yazıya başlamadan önce özellikle şunu belirtmek isterim ki, bu yazım dahil bundan sonra yazacağım her besin içerikli yazılarımın hiçbirisi tavsiye niteliğinde değil de bir bilgilendirici yazı şeklinde olduğunu belirtmek istiyorum. Neden böyle? Çünkü kişiden kişiye değişiklik gösteren, alerjik durumlara yol açabilecek türden içerik barındıran ürünler olabilir bunlar ve ben bir beslenme uzmanı falan değilim asla. 

Protein tozu dünyada çok tartışılan bir ürün. Zararlı olduğunu düşünenler kadar olmadığını düşünenler de var. Ben uzun zamandır kullanan birisiyim. Marka ve içerik olarak değişik ürünler kullandım ve hiçbir zararını görmedim bu yaşıma kadar. Genelde; onun zararı ileride çıkar.. derler ama ilerleye ilerleye bayağı geldim ama bir sorun yok. Gittiği yere kadar gidelim diyorum 🙂

Az önce de belirttiğim gibi birçok markanın protein tozunu kullandım ama ilk defa bir vegan protein tozu alışverişim oldu. Vegan olmaya niyetlendim ve protein takviyelerinde de vegan ürünlere yöneldim. Açıkçası mesafeli yaklaştım ama sonuç efsane. 

Bu ürün bana Facebook reklamlarında tanıtıldı. Protein Ocean diye bir markanın ürünü. Fiyatı da indirimli olunca merak edip inceledim ve zararlı bir içerik barındırmadığı kanısına vardım. İçerisindeki maddeler sadece bezelye proteini ve himalaya tuzu. Ana öğeler bunlar. Yan öğeler olarak doğala özdeş aroma ve şeker yerine sukraloz var. Sukraloza ayrıca bir başlık açmak gerekir ama bunu bence kendiniz araştırarak bakmalısınız. 

500gr ürünü ben 69₺ gibi bir fiyata aldım. Normalde 99₺'ye satılıyor. Bir ölçek (yaklaşık 45gr) ürünü 350 - 400ml su veya sütle (yağsız süt öneririm) karıştırıp içiyorsunuz. Antrenmandan önce veya sonra alabilirsiniz. İkisi içinde ilk 1 saat çok önemli. Yani alıp, bir saat içinde antrenmana başlamalı veya antrenman bittikten sonra 1 saat içinde almalısınız. Maksimum faydayı 1 saat içinde alırsınız. Bir ölçekte 20gr'dan fazla protein almış olursunuz. 

Ürünün içerisinde ki diğer besin değerlerini aşağıdaki fotoğrafta bulabilirsiniz. 




Yorumlar