BCAA Kullanmasak Olmaz Mı? Olur Ama..

Bcaa, bcaa nedir, aminoasit, hakancolakcom, Hakan Çolak


Yine böyle Trendyol 'un şöyle şahane indirim, böyle acayip indirim dediği kampanyalardan yararlanarak aldığım ve kullandığım bir ürünü anlatmak istiyorum busefer. Bunun ismini protein tozları kadar duymasınız ama olmazsa olmazlardan birisidir BCAA

Öncelikle BCAA nedir, buna biraz girelim. 

BCAA dediğimiz bu kısaltmanın tam ismi; Branched-chain amino acid şeklinde. Bunu da güzel dilimiz Türkçe'ye çevirdiğimiz zaman dallı budaklı aminoasitler gibi bir şey çıkıyor -budaklı yok tabiki-. Peki ne işe yarıyor bu dallı aminoasitler?

Hepimizin başının belası olan hani o yağ tabakası var ya, illet-i musibetler geldi mi gitmezler; işte kabaca bununla savaşıyor diyebiliriz.  Antrenman sırasında yağsız kat kütlemizi ve performansımızı arttırmak için bu ürünü kullanırız. 

BCAA'lar, Valin, İzölosin ve Lösin 'lerden oluşur. Bunlar; insan vücudunun kendisinin üretemediği, aldığı gıdalardan elde edebileceği dokuz aminoasitten bazılarıdır. İnternette arama yaparak çok rahat ulaşabilirsiniz ne olduklarına. 

En önemli kısmına yani fiyatına gelecek olursak, evet maalesef biraz pahalı ürünler. 

Aldığımız besinleri sindirip kana karışmasını bekleyene kadar bu tür ürünleri alarak anında kana karışmasını sağlayabiliyoruz ama bunun da bedeli biraz pahalı. 

Fotoğrafta gördüğünüz ürün 300gr ve kampanyalı fiyatı 89₺'ydi. Markasına göre değişir tabiki ama 100₺'den aşağı zor bulacağımız ürünler bunlar. Spordan önce alınması mantıklıdır ama yoğun spor yapan birisiyseniz -ben genelde her gün yapıyorum- iki hafta gibi bir sürede bitiyor bunu da göze alın. 

Ürünün diğer içeriklerini görebilmeniz için bir fotoğraf daha bırakıyorum. Sporla kalın!



Yorumlar