İzmir Maratonu 10 K

İzmir Maratonu, İzmir koşusu z İzmir, Hakan Çolak, hakancolakcom


Güzel İzmir 'in düzenlediği ilk maratona da katıldım. Aslında bu koşuya da İzmir'de katılmak isterdim hatta çantamı bile hazırlamıştım ama iş gereği iptal etmek zorunda kaldım. Sonra güzel bir haber aldım. Evet, İzmir Maratonu'na da uzaktan katılma seçeneği gelmişti. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk defa bir maraton düzenledi. Medyadan okuduğum kadarıyla biraz eksiklikler olmuş ama bunu ben ilk olmasına bağlıyorum. Eksiklikleri gidereceklerinden eminim. Şimdi beni ilgilendiren kısmına gelelim.


Şehir dışında olanların da bu maratona katılabilmesi için, İzmir Büyükşehir Belediyesi Biz Koşarız isimli bir site ile, il dışında olan katılımcıların da maratona katılmasını sağladı. 

İşleyiş şu şekilde;


Bizkosariz.org sitesinden bir üyelik oluşturuyorsunuz. Sonra zaten koşucuların sürekli kullandığı takip uygulamalarından birisini, bu siteye bağlıyorsunuz. (Ben Runtastic'i kullandım).


Belirtilen kilometreyi koştuktan sonra, sistem sizi diğer kullanıcılarla birlikte bir sıralamaya sokuyor. Bunu bizkosariz.org'dan kendiniz canlı takip edebiliyorsunuz.


Gelelim en güzel kısmına. Sıralamada ilk 300 kişi arasına girebilirseniz, size maraton tişörtü ve bir anı madalyası gönderiliyor. Bu benim İzmir temalı ilk madalyam olacağı için çok mutluyum.


İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve Biz Koşarız ekibine teşekkür ediyorum. 



Yorumlar