Volta VT1 Elektrikli Scooter Aldım, Bakın Ne Geldi!

Volta v1 elektrikli scooter, iade, hakancolakcom


Busefer biraz sitemli bir yazı yazacağım. Birkaç haftadır işe gidip gelmek için kullanmak üzere, elektrikli scooter araştırıyorum. En sonunda: "Yerli bir marka, denemeye değer!" diyerek, Volta Motor'un Volta VT1 isimli scooterını aldım ama sonuç rezalet.


Bir firmanın tanıtımında "Yerli" diye vurgulandığı zaman hep mi hüsran olur? Evet maalesef böyle oluyor sanıyorum. 


Trendyol, n11 ve Hepsiburada gibi birçok alışveriş sitesinde, yaklaşık 2100-2300₺ civarında satılan bu ürünü ben, "150₺ daha fazla vereyim, en azından fabrikasından direkt geliyor.." diyerek Turkcell Pasaj uygulamasından 2449₺ gererek satın aldım. 


Kargoya verilmesi ve bana ulaşma konusu oldukça hızlı oldu. Turkcell Pasaj uygulamasından sorunsuz şekilde alışverişimi yaptım ve kargo 3 günlük bir sürede elime ulaştı ama nasıl bir ürün elime ulaştı, burada yazmakla anlatamam.


Sorunlardan birisi, başka bir kullanıcının kullanıp iade ettiği ürün direkt bana gönderilmiş olması. Evet, bildiğiniz aylarca ve hunharca kullanılmış bir ürün, alelacele paketlenerek bana gönderilmiş. Kırık parçaları bulunan, her tarafı çizik dolu çöp bir ürün bana gönderilmiş. İçinde sadece kullanım kılavuzu bulunan, montaj vidaları bulunmayan kırık dökük bir ürün. 


Diğer sorunu da iade noktasında yaşadım. Turkcell Pasaj uygulamasından iade ettiğiniz zaman kargoya vermek için verilen iade kodunda bilin bakalım ne gibi bir sorun var? Yine Volta Motor 'un beceriksizliği yüzünden, ürün Şekerpınar şubesine iade edileceğine; Düzce'ye gitti. Zaten hoşaf olmuş bir ürün, hepten rezil oldu anlayacağınız. 


Neyse ki iade konusunda kargoyu bekleme süresi haricinde bir sorun yaşamadım. Ürün ellerine ulaştığı zaman hızla inceleyip, iadeyi kabul ettiler. Kargo hareketlerini gördükleri için almam ile iade etmem arasında 15 dakika geçtiği için, bukadar sürede ürünün o hâle gelmeyeceğini anlamış bulundular herhalde.


İade sürecinde şanslı olduğum bir diğer kısımda, iade ettiğim zaman alıcı kişinin direkt cep numarasına ulaşabilmiş olmam. Satıştan sorumlu bir kişinin direkt cep numarasına ulaşmış olmam kendisini de şaşırtmış oldu. Telefon edip konuştuğumuz zaman numaraya nasıl ulaştığımı sorması, bundan da bihaber olduklarını gösteriyor. Ama hakkını vermem lazım, ismi Cem olan bu beyefendi, iade sürecinin başından sonuna titizlikle ilgilendi. Numaraya ulaşamamış olsam, bu iade bukadar sorunsuz işler miydi? Meçhul..


Yazımı Volta Motor 'a sitem ederek bağlamak istiyorum. Bu pazarda bu ürünle yer almak istiyorlarsa bu şekilde olması imkansız. Sıfır olarak gönderilen ürünler için bile o paketleme ile imkansız görünüyor. Rakipleri biraz daha takip etmelerini öneririm. Özellikle pazar lideri olan Xiaomi, bu konuda incelemeleri gereken en önemli firma. 


Ürünle ait çektiğim fotoğrafları da ekleyerek, yorumu size bırakıyorum. 







Yorumlar