Run for Life 5 K

Run for life, Hakan Çolak, hakancolakcom,


Koşularımın hepsinin ayrı bir hikayesi var ve bunu çok seviyorum. Zaten hâlâ bıkmadan koşmamın ve yazmamın sebebi de bu ama Run for Life'ın yeri bende daha ayrı.

Medicana hastanelerinin düzenlediği bu yarışı ilk defa geçen sene koşmuştum üstelik hasta hasta 🙂 Yanlış hatırlamıyorsam, İnstagram'da sponsor reklam olarak karşıma çıkmıştı ve hemen kayıt olmuştum. Caddebostan sahilinde, 5 kilometrelik çok güzel bir koşuydu. Bir hafta grip olmuştum ve koşuda güzelce bir terleyince; ertesi güne efsane şekilde uyanmıştım ama asıl önemli kısmı bu değil. 

Koşuyu bende ayrı kılan şey, bugüne kadar ne yazıkki hep mesafeli durduğum organ bağışı konusunda kesin bir karar vermiş olmam. 

Koşunun asıl amacı, organ nakli bekleyen binlerce hastaya dikkat çekmek. Bunu koşarak gerçekleştirdik ama yarış sonunda organlarımın tamamını da bağışlamak ayrı bir his uyandırdı bende. 

Bu sene de Covid-19 belası yüzünden fiziki olarak iptal edilmiş olmasına rağmen, yine dikkat çekmek için sanal koşu olarak düzenlendi. Tamamen iptal edilmiş olması yerine böyle sanal olarak düzenlenmesi ve bir kişiyi bile organ bağışı hakkında bilgilendirme şansımız olması çok güzel. Bu yüzden Medicana Hastanesi yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.


 

Yorumlar