Vodafone İstanbul Yarı Maratonu 21 K

Vodafone İstanbul Yarı maratonu 21 kilometre, Hakan Çolak, hakancolakcom


Vodafone İstanbul Yarı Maratonu benim Covid-19 'dan sonraki katıldığım ilk koşum oldu bu sene. Korona virüsü ortalıkta kol gezerken fiziken birebir böyle bir yarışa katılıyor, kalabalığın içine giriyor olmak biraz endişelendirmiş olsa da beni, sonrasında katıldığıma hiç pişman olmadığım bir koşu oldu.


Yarışa katılmadan önce yarışmanın ilgili sitesinde birçok önlemin alınacağını okudum ama yine de bir tedirginlik içinde gitmiştim yarışa. Fakat koşu alanına ilk girdiğimde endişem tamamen bitti. Alınan aşırı güvenlik önlemleri -aşırı diyorum ki iyi ki aşırıydı- oldukça hoşuma gitti. 


Önceki koşularda olduğu gibi toplu bir start vermek yerine gruplara ayrılmış şekilde ve her grubun içinde de koşucular 3erli şekilde start alarak mesafe korundu. Koşu esnasında önümüzdeki rakibi geçerken de yeterli uzaklıktan geçerek gitme bilincinde olduğumuz için koşucular olarak, hiçbir sorun yaşandığını düşünmüyorum.


Yarışma sonunda direkt boynumuza takılan madalyamızın o anki mutluluğunu yaşayamamış, hediyelerimizi sonradan kapalı bir pakette almış olmanın minik bir burukluğu olsa da bence İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul ekibi bu işin altından sorunsuzca kalktı. Ayrıca koşuda görevli olan, koşarken bizi alkışlayan, su/maske dağıtan, en ufak sorumuzda yardımcı olan tüm spor gönüllülerine de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 



Yorumlar