İznik Ultra 5 K Koşusu


İznik ultra 5 kilometre koşusu, Hakan Çolak, hakancolakcom


Covid-19 hastalığı yüzünden yerinde yapılamayan ve uzaktan yapılması kararlaştırılan ilk koşum bu oldu.


Aslında senenin başında "Bu sene İznik Ultra 'yı kesinlikle yerinde koşacağım!" diye bir hedef koymuştum kendime ama 2020'nin benim için iyi başlamış olmasına rağmen kötü devam edeceğini bilemiyordum haliyle. 


İznik Ultra koşusu, 5, 20, 34, 55, 90 ve 160 km seçenekleri olan çok güzel bir koşu. Komşuların hepsinin efsane bir parkuru var gördüğüm kadarıyla ama ben ilk İznik Ultra 'mı 5K olan şehir koşusu yapmayı düşünüyordum. İznik küçük bir ilçe olmasına rağmen oldukça güzel göründü gözüme. Bu yüzden bu şekilde bir tanışma, ilçeyi tanıma fırsatı yakalayayım demiştim ama kısmet değilmiş. 


Sanal Koşu nasıl oluyor sorusu genelde insanların kafasına takılıyor. Yani "Uzaktan eğitim, örgün eğitim ile aynı olmaz!" fikrini savunan insanlardanım bende ama sanal koşu bu şekilde değil. Yani gerçekten bir koşu yapmak zorundasınız. Belirlediğiniz kilometre hedefini, şartlara uygun şekilde aynı mesafe de koştuğunuz zaman etkinliğiniz kabul ediliyor. Yerinde koşmak tabiki daha eğlenceli olurdu ama kendi parkurunuzu kendiniz seçtiğinizde de güzel oluyor. 


Bu sene yerinde koşamadım ama umarım 2021'de bunu gerçekleştirebilirim diyerek ve sizin de katılmaya karar vereceğinizi düşünerek koşuya ait sitenin linkini buraya bırakıyorum.


Herkese iyi koşular! 🙂



Yorumlar