Nasıl Futbolcu Menajeri Olunur?

Futbol, menajer, menajerlik, eğitim, ücretsiz eğitim, online, Hakan Çolak, hakancolakcom



Nasıl futbolcu menajeri olunur

Bu benim bazen düşündüğüm ama "Ben menajer olmalıyım!" demediğim değişik bir konu. Yani hiç bu alanda kendimi geliştirme isteğim olmadı ama merak etmiyor da değildim. Zaten bu her şeyi öğrenme, her şeyden biraz da olsa bilgi sahibi olma düşüncem beni aşırı yoruyor* ama bu özelliğe sahip olmam da ayrıca hoşuma gidiyor. 

*Yoruyor evet çünkü kafanız sürekli meşgul oluyor. 

Geçenlerde sosyal medyanın nimetlerinden yararlanıp, bu bahsettiğim nasıl menajer olunur konusuyla ilgili bir etkinliğe denk geldim. Kendilerine "Spor Gönüllüleri" diyen güzel bir ekibin bu konu hakkındaki online düzenlenen bir içeriğine denk geldim. Sadece "Nasıl menajer olunur?" başlığı bile ilgimi çekmeye yetti ama özel bir konukları olduğunu ve konuğun kim olduğunu öğrenince merakım iki kat arttı. Konuk, bugün herkesin Türkiye'de bir takımda oynamasını istediği -tabiki ben direkt Fenerbahçe'de oynamasını istiyorum- dünya futbolunda kendisini ispatlamış olan Mesut Özil'in menajeri sayın Dr. Erkut Söğüt idi.

2 saate yakın süren, Zoom uygulaması üzerinden canlı yayın ile gerçekleştirilen konuşma nasıl geçti gitti, anlamadım bile. Böyle konulara "genelde bildiğim şeyler" diye yaklaşıyoruz ama asla asla öyle olmadığını öğrendim. 

Futbolcu menajeri olmanın sadece oyuncu al/sat işinden ibaret olmadığını, menajer olmanın aslında okadar da zor olmadığını öğrendim. Zaten Erkut hocanın da dediği gibi, olması kolay ama devam ettirmesi zor bir meslek. Kazancı iyi ama yorucu. Severek yaparsanız, çok büyük yol katedebileceğiniz güzel bir meslek.

Bana çok büyük şeyler katan bu etkinliği düzenleyen Spor Gönüllüleri ekibine ve konuk olan, vakit ayıran sayın Dr. Erkut Söğüt'e de çok çok teşekkür ediyorum. Bir de adıma sertifika düzenlenmiş, onun için ayrıca teşekkür ediyorum.


Hakan Çolak, eğitim, sertifika, futbol, menajerlik


Bu tür etkinliklerin devamı için burayı kullanabilirsiniz.



Yorumlar