Locke & Key. Sevdim!

Netflix locke and Key, hakancolakcom, Hakan Çolak


Netflix 'de bugüne kadar kaç dizi izledim bilmiyorum ama artık izlediğim diziler arasında beğendiklerim için birkaç şey yazmaya karar verdim. Ben bir eleştirmen veya yazar değilim sadece beğendiğim için yazıyorum. Spoiler vermeden de dizi anlatmanın imkansız olduğu aşikâr ama tadında bırakacağım.


En son izlediğim dizi: Locke & Key


Bu diziyi bir arkadaşımın önerisi üzerine izledim. Böyle büyüdür, sihirdir vs gibi içerikleri seviyorsanız, diziyi seveceğinizden eminim. Dizinin henüz ilk sezonu ve ilk sezon 10 bölümdü. Yaklaşık 45 dk süren bölümleri var. Locke ailesine ait olan eski bir evi görerek diziye başlıyoruz. Ana karakterlerimiz bir anne ve iki erkek bir kızdan oluşan üç kardeş çekirdek bir aile. Ailemiz bu gizemli eve taşınıyor ve olaylar başlıyor.


En küçük kardeş Bode 'yi anahtarlar çağırıyor.


En küçük kardeş olan Bode, evin içinde esrarengiz şekilde fısıltılar duymaya başlıyor. Birden fazla gizemli anahtarı tek tek bulmaya başlıyor. Her anahtarı buraya yazmayacağım ama en çok hoşuma giden anahtar Kafa Anahtarı oldu. Bu anahtarı birinin ensesine tuttuğunuzda bir anahtar deliği oluşuyor. Anahtarı sokunca da kendisi ile beraber o kişinin zihnine girmeyi başarıyorsunuz. Ben en çok kız kardeş olan Kinsey 'in zihnini beğendim. Aşırı düzenli olması ilgimi çekti. Diğerlerinin zihinleri de oldukça karışık ama onu sürpriz olsun diye buraya yazmıyorum.


Anahtarların peşinde olan iblis: Lucas


Lucas isimli karakter, bu ailenin babası olan Rendolf'un arkadaşı. Burada aile babasının kendi arkadaş grubuyla beraber bu esrarengiz anahtarları bulup kullandığını ama başlarına iş açtıklarını görüyoruz. Birbirlerini öldürmeye kadar gidiyor işler. Fakat içlerinden Lucas dediğim karakter, Yankı Anahtarı 'nı kullanarak istediğiniz şekle girmenizi sağlıyor. -Erkek Lucas, efsane bir kadın oluyor mesela- dünyaya geri dönüyor ve diğer anahtarların peşine düşüyor. Olaylar da burada başlıyor.

Daha fazla içine girmeden bu yazıyı bitirmem gerekiyor -Yoksa tüm diziyi anlatacağım-. Dizi bir korku dizisi değil. Gençlik dizisi gibi başlıyor ama bazı bölümlerde nabzınız yükselmiyor değil. Hatta karakterinize göre belki biraz gerilebilirsiniz bile. Ben önce fragmanını izlemenizi, sonra karar vermenizi düşünüyorum.



Yorumlar