Uğur Mumcu Yol Koşusu



Bu sene ilk defa koştuğum bir koşu oldu Uğur Mumcu Yol Koşusu. 10. defa düzenlenen yarışa benim ilk defa katılıyor olmamın birkaç sebebi var tabi ama en belirgin sebebi, aşırı uzak bir mesafede düzenleniyor olması.

Koşu Kartal Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenleniyor. Her sene düzenli olarak yapıldığı için gelecek koşuya buradan ulaşabilirsiniz, yazının başında bu bilgiyi vereyim. Kartal, Yakacık 'da düzenlendiği için benim oraya gitmem tam 3 toplu taşıma ile oluyor :) Saat 10:00'da başlayan koşuya katılmak için evden 06:00'da çıktığımı düşünün. Daha yolda yoruluyorsunuz koşmadan. Neyse bu kadar mızırdandıktan sonra biraz yarış ile ilgili yazışalım.

5 km'den oluşan koşu, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünden başlayıp, yine aynı noktada bitiyor. Yeni koşuya başlayan birisi iseniz, inişler çıkışlar biraz zorlayabilir ama düzenli koşan birisi için çerez tadında bir parkur. Kit dağıtımları da aynı gün olduğu için, yarışın olduğu gün her şey başlayıp bitiyor. Bazı yarışlarda kitler bir gün önceden dağıtıldığı için, kit almaya bitmek 1 gün, koşuya gitmek 1 gün derken 2 gününüz zaten bitiyor.

Olmazsa Olmaz, İkramlar..

Bir yarışı yarış yapan ikramlarıdır! diye bir şey yazmayacağım tabi ama ikramlar önemli. Yarışa özel düzenlenen çantamın içinden bir adet elma ve sponsor markanın çikolatası çıktı ve bir şişe de su. Şimdi bunlar kulağa basit geliyor olabilir ama 5 - 10 km yol koştuktan sonra o elma varya, gözünüze Medine Hurması gibi görünüyor. Özellikle o bir şişe su, Misk-i Amber kokuyor sanki :D Öyle böyle değil. Ve bir de şimdi ismini unuttuğum -okuyanlar vs olursa kendilerinden özür diliyorum- bir markanın makarna partisi vardı ve makarna güzeldi. Sevdim. İsmini hatırlarsam gider alırım, hatırlamazsam artık 2021 koşusunda tekrar yeriz herhalde.

Kısaca yarış oldukça hoşuma gitti. Uğur Mumcu gibi bir değeri anarken terimin karışması benim için önemliydi. Herkes herkesi anabiliyor ama anarken bir şey yapmanın bence daha büyük bir önemi var. Yarıştan sonra size kalan anı madalyası da oldukça hoş. Uğur Mumcu 'ya tekrardan rahmet diliyorum.

Yorumlar