Trendyol Kargo Teslimatı Artık 7/24 PTT Kargomat'da Yapılabiliyor.

Trendyol PTT Kargomat teslimat kargo Hakan Çolak hakancolakcom


Nihayet diye direkt anlatmaya başlayacağım bir konu oldu bu. Kargo yüzünden çok çekmiş milyonlarca insandan birisi olarak; nihayet nihayet kere nihayet güzel bir olay başlamış ülkemizde.


Evde ve işyerinde sürekli kargo bekliyor olmak hepimizin malumu. Benim için özellikle Covid-19 döneminde bu konu iyice sorun olmuştu. İşyerim bir hafta kapalı bir hafta açık şeklinde çalışmaya başlayınca; ev adresine yönlendirdiğim kargo eve gelene kadar işe; iş adresime yönlendirdiğim kargo ise işe gelene kadar eve gidiyordum. Dolayısıyla bu çok sorun oluyordu. Bir de malumunuz kargo firmalarının "Geldik ama bulamadık" bahanesi var. İade kargolarla uğraş dur ondan sonra.


Genellikle Trendyol'dan alışveriş yapıyorum ve değişik bir sistem geliştirmişler. Artık eve veya işyerine tıkılıp kalmak zorunda kalmayacağımız şekilde, kendi seçeceğimiz bir Teslimat Noktası seçeneği getirdiler. 


Nedir bu teslim noktası seçeceği?

Kısaca; artık evde veya işyerinde kargo beklemenize gerek kalmadan, 7/24 kargonuzu teslim alabileceğiniz (3 gün içinde tabiki) bir sistemden bahsediyorum. Trendyol ile PTT 'nin ortak işbirliği ile alışverişinizi sizin seçeceğiniz bir PTT Kargomat'tan 3 gün içinde 7/24 teslim alabilirsiniz. 


Sistem nasıl işliyor?

Oldukça basit. Alışverişinizi yapıyorsunuz ve satın alma aşamasında teslimat adresi üzerinden Teslimat Noktası seçeneğini seçiyorsunuz ve önümüze gelen haritadan PTT Kargomat konumunu işaretliyorsunuz. Örnek görüntüyü altta görebilirsiniz.










Alışveriş bitip, kargonuz seçtiğiniz PTT Kargomat'a bırakıldığında SMS ile bilgilendiriliyorsunuz. Örnek mesajı altta görebilirsiniz. Örnekte gördüğünüz, size verilecek olan benzer bir kodu, PTT Kargomat'a kimlik numaranız ile birlikte girdiğinizde ürününüzü alabiliyorsunuz.





Bonus!

Gelelim işin en güzel kısmına. Teslimat noktasından ürününüzü istediğiniz zaman alabileceğiniz gibi, Trendyol size bir sonraki alışverişinizde kullanacağınız 20₺ 'de indirim sağlıyor. Bunu hemen hemen bütün ürünlerde kullanabilirsiniz. Benim için tek eksi yönü, bu indirimi bir hafta içinde kullanabiliyor olmanız. Bunu iki haftaya veya bir aya çıkarsalar, bonusun bonusu olmaz mıydı? 🙂



Yorumlar