Pakmaya Gıda Güvenliği Eğitimi



Sosyal medya araçlarını etkili kullandığımız zaman -bak köpeğe nasıl kendini övüyor diyorsunuz, biliyorum- karşımıza bir sürü eğitim reklamı çıkıyor. İşte bu şekilde önüme gelen ve balıklama atladığım, çok şey öğrendiğim güzel bir eğitimden bahsetmek istiyorum. Gıda Güvenliği Eğitimi -Hem de ücretsiz, koşun-.

Pakmaya ve Özyeğin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmiş Gıda Güvenliği Eğitimi 'nden biraz bahsetmek istedim size. #EvdeKal diye basbas bağırdığımız, sıkıntıdan saç baş yolduğumuz ve on tane dizi izlediğimiz bu dönemde bence harika bir alternatif -Evet, kaliteli zaman geçirmekten ben de sıkıldım balkon demiri yalamak istiyorum artık ama biraz daha sabır-.

Biraz goygoyu bırakıp, eğitimden bahsedeyim artık.

Bu eğitimin tamamen ücretsiz olduğundan bahsetmiştim. On modülden oluşan eğitimin başlıkları kabaca şu şekilde;

1. Modül: Başlangıç Seviyesi
- Gıda güvenliğinde temel kavramlar ve tehlikeler
- Tedarik, mal kabul ve depolama süreçlerinde gıda güvenliği

2. Modül: Temel Seviye
- Personel eğitimi ve hijyeni
- İş yeri ekipman hijyeni
- Üretim sürecinde gıda güvenliği (Dezenfeksiyon, pişirme, soğutma, ısıtma, depolama, servis, dondurma ve çözündürme)

3. Modül: Orta Seviye
- Alerjen yönetimi
- Riskli ürün yönetimi

4. Modül: İleri Seviye
- Temizlik ve Sanitasyon
- Stok yönetimi ve haşere ile mücadele
- Gıda güvenliği yönetimi

İlk önce yukarıdaki modüllerin altında bulunan tüm konuların eğitim videolarını izliyorsunuz. Her konu sonrası, 5 sorudan oluşan bir testi geçmek zorundasınız. Testi geçemezseniz üzülecek bir şey yok sadece eğitim videosunu baştan izlemek zorundasınız. Her modül bittiğinde bir dijital katılım belgesi sahibi olacaksınız. Dört modülün tamamını bitirdiğinizde ise yazının başında bulunan şekilde bir dijital sertifika sahibi oluyorsunuz.

Gıda teknikerliği, gıda mühendisliği vb. bölümlerde öğrenci iseniz zaten çok kolaylıkla geçebileceğiniz bir eğitim bu. Benim gibi okuduğu bölümle veya şu an çalıştığı işle uzaktan yakından alakası olmayan bir alana dahilseniz, bunu bir genel kültür eğitimi olarak görebilirsiniz. Tamam ben bu tür eğitimleri belki abartıyorum ama -sanırım alanım dışı aldığım 30. eğitim falan bu- gerçekten içindeki bilgiler altın değerinde. Mutlaka kurcalayın ve buna benzer -konusu ne olursa olsun- eğitimlere denk gelirseniz, lütfen bana da ulaştırın :)

Yorumlar