RUNTOFD Caddebostan Gece Koşusunu Tamamladım



İstanbul'un koşu kültürünü değiştiriyoruz!

Yukarıdaki slogana internette denk geldiğim gün; Neymiş acaba bu? diye içimden geçirip, hemen karşıma çıkan reklama tıklamıştım. Zaten sürekli koşan birisi olarak; Neyi farklı yapabilirler ki? diye okumaya başlamıştım ama hakikaten farklı bir şeyler varmış :)

Önce TOFD ne demek, ondan başlayayım. TOFD, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin kısaltması. Koşu ile bağlantılı olmasının sebebi ise katılmak için verdiğiniz sembolik bir rakamın (49 TL ki düzenlenen akşam koşuları içerisinde en uygun rakamlı olan budur) tamamen derneğe bağışlanıyor olması. Koşu günü start esnasında yapılan duyuruda hatırladığım rakam 41.000 TL. Yani bir gece koşusunda derneğe bağışlanan rakamın güzelliğine bakar mısınız?

Koşuya gelecek olursak, ısınma hareketleri, zumba bumba (bumba?) derken 21.00'de başladık. 5 kilometrelik koşu zaten göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Hava da güzel olunca tadından yenmez bir hal aldı benim için :) Bu arada koşu sonrası yapacağınız herhangi bir alışverişin bile ücreti tamamen derneğe aktarılıyor onu da aklıma gelmişken yazayım.

RunTOFD diye birleştirdiğimiz kısım ise bunun bir koşudan ibaret olmaması. #UyumaKoş etiketi altında düzenlenen akşam koşuları 12 Ekim 2019 Cumartesi Caddebostan, 7 Mart 2020 Fatih Tarihi Yarımada Koşusu, 18 Nisan 2020 Belgrad etabı olarak belirlenmiş. Bir de #UyanKoş dediğimiz sabah koşuları var. Bunlar da 17 Kasım 2019 Belgrad, 29 Mart 2020 Polonezköy, 7 Haziran 2020 Maltepe - Adalar etabı olarak belirlenmiş. Yani gördüğünüz gibi bunlar akşam ve gündüz koşuları olarak bir koşu serisi. Hepsine katılabilir veya içerisinden istediğiniz birine katılabilirsiniz, seçim sizin.

Koşular ile ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak ve kayıt olmak için buraya tıklabilirsiniz! Hadi koşalım! :)

Yorumlar