N Kolay Bono Aldım!

n kolay bono, n kolay, alternatif bank



Paramı nasıl değerlendiririm? Bir miktar param var, bunu nereye yatırmalıyım, dolar almalı mıyım, gram altın alsam mı gibi bir takım sorular hepimizin aklında. Özellikle benim beynimin %50'si sırf bu konularla ilgili düşünüyor. Daha önceki yazılarımda da belirttim; parayı çok seviyorum ve bir şekilde paramı attırmalıyım. Siz de arttırmalısınız.


Ne yapsam, nereye ne yatırsam diye düşündüğüm ve harıl harıl araştırma yaptığım bir günde işte bu N Kolay Bono ile ilgili araştırma yapmaya karar verdim ve bir miktar bono alımı yaptım.


Öncelikle işin teknik kısmını, kafanızı çok karıştırmadan biraz anlatayım;


N Kolay Bono dediğimiz ürün bankanın kendisine ait bir bonodur. Bu banka da Alternatif Bank diye biliniyor. İyi de bu Alternatif Bank 'ı ben hiçbir yerde görmüyorum diyebilirsiniz ve haklısınız. Çünkü fiziki bir banka değil, doğal olarak şubesi bulunmuyor. Bu bir eksik midir? Bence tabi ki bir eksik. İnsanda soru işareti bırakıyor ama iş biraz değişik.


2000₺'lik bir bono alışımı görebilirsiniz.

n kolay bono


N Kolay Bono, bildiğimiz diğer bankalardaki mevduat hesabı yani faiz hesabı gibi bir yapıdır. Bankalar sizin paranızı alır; en az 32 gün süreyle elinde tutar ve işte bu süre sonunda size bir faiz verir. Bu faiz oranları %12 ile %18 arasında değişir. Örneğin 1000₺ paranızı bankaya 32 gün süreyle ödünç verdiğinizde; 1014₺ - 1013₺ - 1020₺ olarak geri alırsınız. N Kolay Bono 'da bu oran %23.5 'dir. Yani bu güne kadar verilmiş en yüksek oran!

N Kolay Bono Artıları

+ Yukarıda bahsettiğim gibi, bankaların hepsinde paranızı en az 32 gün süreyle tutmalısınız. Eğer bu süreden önce paranızı çekerseniz; faiz alamazsınız. Vade kırılması dediğimiz olaydır. N Kolay Bono 'nun bence en güzel kısmı, paranızı vadesinden önce çektiğinizde bile faizin bozulmaması. Burada faiziniz günlük işliyor. Örnek vermek gerekirse; 1000₺ para yatırdınız, üçüncü gün geri çektiniz. 1000₺ 60 kuruş olarak alırsınız. Bunu başka bir bankada yapsanız, 1 kuruş bile alamazsınız. Size ana paranız 1000₺'yi geri öderler.

+ ATM 'si yok fakat bu paranızı çekemeyeceğiniz anlamına gelmiyor elbette ki. Tüm bankaların ATM 'lerinden 7/24 tamamen ücretsiz işlem yapabilirsiniz.

+ Size hem fiziki hem de bir sanal kart verilir. N Kolay uygulamasını indirip, bu iki karta ve iki ayrı hesaba rahatlıkla ulaşabilir ve internet üzerinden de işlem yapabilirsiniz.


N Kolay Bono Eksileri

- Eksiği değil ama riski diyebileceğim tek konu, bu bononun devlet tarafından hiçbir güvencesinin olmaması. Yani sabah kalktığınızda ortada bir banka yoksa kimse hakkınızı savunmaz :)


Son olarak, aklınızda oluşacak bir soruyu da tahmin edip cevaplamak isterim. N Kolay Bono 'yu alması kadar satması da kolay mı? Kesinlikle evet! N Kolay Bono 'yu sadece bu bankadan alıp, yine sadece bu bankaya satabileceğinizi, başka bankalarla bono alış/satış işlemi yapamayacağınızı bilmeniz yeterli.


Klasik son; Bu bir yatırım tavsiyesi değildir.. :) 



Yorumlar